Voorwaarden

Algemene voorwaarden PDF

Aanvullende voorwaarde:

Na uw bestelling laten wij u per email weten of wij de materialen voor u moeten bestellen. Indien wij speciaal voor u materialen bestellen bij de leverancier, kunnen deze niet worden geretourneerd.

Eigenschappen/kenmerken hout en andere opmerkingen:

Hout:

 • Geen twee producten kunnen ooit volledig gelijk zijn qua kleur of structuur. Dit betekent dat ook in een eindproduct kleurverschil kan zitten als het een samengesteld product betreft.
 • Geïmpregneerd hout kan strepen bevatten die ontstaan zijn door de tussenlatten die tijdens het impregneerproces nodig zijn.
 • Het impregnatiemiddel tast gegalvaniseerde/verzonken ijzerwaren aan. RVS blijft onaangetast.
 • Hout werkt, wat betekent dat het krimpt in de zomer en zwelt (uitzet) in de winter (circa 1mm per 5 cm breedte).
 • Ons rondhout is gemaakt van kleine diameter stamhout. Dus al ons rondhout heeft de kern nog in zich. Voordeel: oersterk. Nadeel het omliggende hout kan scheuren vertonen die tot de kern doorlopen.
 • Sommige vierkante palen zijn zo groot in afmeting dat het niet te voorkomen is dat deze palen het hart bevatten. (zie bovenstaand punt voor voor- en nadeel) 
 • Hout kan harszakjes en hars bevatten. Dit kan, vooral in de zomer, voor plakkerige / witte strepen zorgen.
 • Hout bevat vlammen en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan.
 • Hout kan ruwe plekjes en randen bevatten, dit wordt veroorzaakt door de zogenaamde schaaf “slag”.
 • In het hout kunnen zoutvorming en/of groene stippen zichtbaar zijn. Ontstaan door het opsluiten van impregneervloeistof in het hars.
 • In hout kunnen mini boorgaten gevonden worden. Deze zijn gevormd door insecten, toen de boom nog in het bos stond.
 • Hout kan schimmels en blauwe plekken bevatten, welke ontstaan door suikers in het hout of door verstikking met natuurlijk vocht.
 • Douglas hout is een onbehandeld en nostalgisch houtje, bekijk en behandel het ook zo.

Beton:

Al ons beton wordt niet op 1 dag gestort. Door verschillen in mixing van de basisstoffen en kleurmiddelen kunnen de producten soms t.o.v. elkaar iets afwijken in kleur en maatvoering.

Kastanje / Riet en Wilgenteen:

Dit zijn volledige natuurproducten, welke sterke verschillen kunnen laten zien tussen de diverse aangevoerde partijen.

Blokhutten

Dezelfde modellen kunnen bij verschillende leveranciers vandaan komen. Dit betekent dat verschil in detail niet onmogelijk is. Blokhutten worden alleen gemaakt van gedroogd hout. Het ontstaan van scheuren en krimpen kan dus nooit volledig worden voorkomen. Door het drogingproces zullen sommige passingen iets nabewerkt moeten worden. Nokgevels en zijgevels zullen veelal in hoek aangepast moeten worden voor een mooie passing. Lees de bijgeleverd handleiding goed, geen opbouwomschrijving, vraag ernaar.

Speeltoestellen:

Het is niet standaard mogelijk in iedere productlijn tegemoet te komen aan alle mogelijke veiligheidseisen die iedere ouder voor zijn of haar kind graag zou zien. Wij voldoen aan de in Nederland gestelde eisen, maar we kunnen ons ook goed indenken dat het daar voor u als ouder niet stopt en dat u daarin graag verder wilt gaan. Het voordeel van een houten speeltoestel is dat het product naar wens aan te passen is. Laat uw gevoel spreken en maak waar nodig het speeltoestel veiliger.

Hardhouten meubelen:

Hardhouten meubelen hebben onderhoud nodig. Zo is een jaarlijkse oliebehandeling geen onnodige luxe. Zoals hierboven reeds beschreven is, zijn scheurtjes of barstjes een standaard kenmerk van hout, wat een natuurproduct is.  

Retourbeleid / Herroepingsrecht

Retourneren

Indien u uw order wenst te retourneren, dient u dit altijd via de mail aan ons kenbaar te maken binnen 14 dagen na aankoop. De kosten van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Retourzendingen zijn voor risico van de koper, zorg daarom altijd voor een verzendbewijs. 

Na uw bestelling laten wij u per email weten of wij de materialen voor u moeten bestellen. Indien wij speciaal voor u materialen bestellen bij de leverancier, kunnen deze niet worden geretourneerd.

Wij adviseren om altijd de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat u deze eventueel weer (deels) kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen. U dient zelf zorg te dragen voor transport van de retourzending, indien u dit wenst kunnen wij tegen kostprijs het transport regelen.