Schutting plaatsen

Uitrekenen van een schutting met complete tuinschermen

Als u een schutting wilt plaatsen van 180 x 180 cm schermen en 6,8 x 6,8 cm tuinpalen moet u de totale lengte in meters meten. Deel dit aantal door 1,87 en dan weet u hoeveel tuinschermen u nodig heeft. Wanneer u met 8,8 x 8,8 cm tuinpalen wilt werken deelt u het aantal meters door 1,89.

Het aantal tuinpalen bepaalt u door de benodigde schermen te tellen plus één. Wanneer u de palen in de grond wilt plaatsen adviseren wij minimaal 270 cm lengte te nemen.

Uitrekenen van een schutting met losse tuinplanken

Als u een schutting wilt plaatsen met losse tuinplanken adviseren wij palen te nemen van minimaal 270 cm en hierop de planken om en om te bevestigen. Wij adviseren u om elke meter een paal te plaatsen als u tuinplanken van 3 of 4 meter gebruikt. Bij tuinplanken van 360 cm om de 120 cm en bij tuinplanken van 180 cm om de 90 cm.

Wanneer u de totale lengte van de gewenste schutting weet, moet u bekijken hoe u met de beschikbare tuinplanken op onze website het voordeligst uitkomt. Stel u wilt een schutting plaatsen over een afstand van 10,8 meter, dan heeft u voor één stuk 2 planken van 400 cm en 1 plank van 300 cm nodig. Voor een hoogte van 180 cm heeft u 17 planken per lengte nodig. Totaal betekent dat, in dit voorbeeld, u 34 tuinplanken van 400 cm en 17 planken van 300 cm nodig heeft.

Plaatsing van de schutting

Span een strakke draad waterpas op ongeveer 5 cm van de grond. Dit geeft de onderkant van uw tuinscherm of 1e plank aan. Zorg ervoor dat de draad geen contact met de grond maakt. Boor een gat met de grondboor vlak naast de draad tot u op ongeveer de helft van de diepte bent. Sla de paal tot een hoogte van ongeveer 180 cm de grond in en zorg dat deze waterpas staat. Plaats na elke 2e paal een scherm en niet eerst alle palen, zodat u telkens kleine correcties uit kunt voeren. Controleer uzelf regelmatig met de waterpas.