Vlonderplanken

Diverse soorten geïmpregneerde, Douglas en hardhouten vlonderplanken

Met een vlonder ontstaat gemakkelijk een sfeervol nieuw stuk tuin. Zeker wanneer u hiermee de tuin 'verlengt' tot in het water. Maar bijvoorbeeld ook als alternatief voor bestrating en met een pergola er omheen creeërt u een sfeervolle hoek. Ook kunt u met een vlonder een mooi terras creëren. Het hout zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling.
 
Net als een steiger kan een vlonder op palen worden geplaatst. Maar vlonders kunnen ook op een ondergrond van tegels komen. Ideaal dus als u verouderde tegels uit het zicht wilt halen. Dit bespaart veel zwaar werk, dus geld! Ook kunt u in een prieel of in een veranda een vlonder laten plaatsen.
 
De verschillende vlonders, en planken zijn allemaal geschaafd, ze zijn van hoge kwaliteit geïmpregneerd europees grenen of van hardhout. Daardoor zijn ze erg duurzaam. Elk afzonderlijk type is verschillend van vorm en uitvoeringen. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor onbehandeld, op den duur vergrijzend tuinhout. Onze houten vlonders bestaande uit vlonderplanken zijn goed voor vele doeleinden.
 

Klassen

Alle houtsoorten, zowel hard- als zachthout, zijn ingedeeld in duurzaamheid klassen. De waarden gelden voor onbehandeld hout. 
 Klasse  Duurzaamheid  Aantal jaar
 Klasse 1  Zeer duurzaam  25 jaar of langer
 Klasse 2  Duurzaam  15 - 25 jaar
 Klasse 3  Matig duurzaam  10 - 15 jaar
 Klasse 4  Weinig duurzaam  5 - 10 jaar
 Klasse 5  Niet duurzaam  0 - 5 jaar
 
Kortom hardhout is een keuze voor de lange duur!